Éppen egy veterán traktort parkolt le a családi birtokon álló fészerben James Traficant, egykori politikus, amikor a jármű megbillent, és maga alá temette az idős férfit. Négy nappal később, a kórházban életét vesztette. 

A Ohio állambeli James Traficant sheriffként kezdte politikai pályafutását, és már ezen hivatalában vesztegetési gyanúba keveredett – állítólag bűnözőktől fogatott el pénzt, hogy szemet hunyjon tevékenységük felett -, amiből azonban sikeresen kivágta magát. 
Később nem volt hajlandó kilakoltatni munkanélkülivé vált családokat, amiért három nap börtönre ítélték, viszont örök életére belopta magát a kisemberek szívébe. 
1984-ben sikeresen jelöltette magát képviselőnek, később nyolc alkalommal újraválasztották. A kongresszusban nyegle és pimasz stílusáról, extravagáns öltözékéről és olykor a pártfegyelmet is sértő viselkedéséről vált hírhedté, de mivel megrögzött patrióta volt, aki kizárólag hazai gyártású árukat vásárolt, változatlanul élvezte szavazói támogatását. 
Az ezredfordulón ismét korrupciós ügybe keveredett, ám ekkor már nem tudta magát kivágni: két évvel később elítélték, és a kongresszus egyetlen ellenszavazattal kizárta tagjai közül – ez rajta kívül csupán egyetlen másik képviselővel történt meg az elmúlt százötven évben. 
Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 1
Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 2

Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus

Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus

Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 5
Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 6
Fotó megosztása:
Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 7
Traficant nyolc évet töltött börtönben, majd amikor szabadlábra került, ismét jelöltette magát képviselőnek, és a szavazatok 15 százalékát meg is kapta. Ezt követően visszavonult, és unokáinak szentelte életét. 
A fészer, ahol veterán traktorja rázuhant, fontos szerepet játszott bebörtönzésében: azt egy állítólagos szívesség fejében építette neki egy vállalkozó, aki később mégis kiszámlázta a teljes összeget, mivel Traficant telhetetlennek bizonyult. A számlát nem fizette ki, a vállalkozó pedig ellene tanúskodott a tárgyaláson. 
(Nyitóképünkön a traktor illusztráció)

Extravagáns és pimasz? Pont mint a Renault Twingo, amely huszonöt éve hódította meg először Európát. Kattints és ismerd meg a kisautó történetét.

Bizarr balesetben hunyt el a korrupt politikus 8