A biztonság fontos, ezt elsőként írjuk alá. Az is fontos, hogy ha egy gyerek játszik a kocsiban, ne eshessen baja. A Ferrari 458 Italiát érintő visszahívási kampány (pontosabban az azt indokló törvény) viszont mintha túllőne a célon. 

Az USA-ban ugyanis előírás, hogy a csomagtartó belülről nyitható lehessen, mégpedig teljesen, azaz aki oda bezárja magát, az ki is tudjon jönni onnan. 
A Ferrari 458 Italiában is megvan a kallantyú, ami meghúzásra oldja is a reteszt. Csakhogy az olaszok logikusan gondolkodtak, és mivel a csomagtér elöl van, annak fedelét ugyanúgy dupla zár rögzíti, mint a motorházfedelet más típusoknál: el kell húzni egy nyelvet, hogy feltárhassuk a fedelet. Így menet közben nem pattanhat fel a fedél, ami egészséges alternatívája annak, hogy felpattan és mind meghalunk. 
Az év leghülyébb visszahívása 1
Az év leghülyébb visszahívása 2

Az év leghülyébb visszahívása

Az év leghülyébb visszahívása

Az év leghülyébb visszahívása 5
Az év leghülyébb visszahívása 6
Fotó megosztása:
Az év leghülyébb visszahívása 7
A gyári megoldás ugyan bőségesen elég a fulladás megelőzésére, illetve ahhoz, hogy a bent rekedt gyerek (hiszen a 230 literes üregben felnőtt nem igen fér el) segítséget kérjen. A törvény azonban törvény, így a Ferrari most visszahív 3082 darab 458 Italiát és Spidert, és ingyen megoldást szerkeszt. 
A visszahívás kizárólag az USA-ban értékesített típusokra vonatkozik. Évjáratot nem jelölt meg a gyártó, így vélhetően az összes modell érintett, kivéve a Specialékat. Mit mondjunk: nem ez az első hülye visszahívás, amivel találkoztunk.