Egészen elképesztő dolog miatt indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság, de a legcifrább az a hivatalos megnevezés: “közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja.” – ezt azért nem lehetett egyszerű meghatározni, ráadásul mindez egy növény miatt. 
A rendelkezésre álló adatok alapján július 24-én éjjel 2 óra körül Szombathelyen, a Károlyi Gáspár téren, egy virágosládából két fiatal kitépett egy tuját, majd az úttestre dobták, mellyel a járművek közlekedését veszélyeztették. A helyi kapitányság azt kéri, hogy aki az esetet látta, illetve a mellékelt kamerafelvételek alapján a feltételezett elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a “Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán. 
Óvakodj a támadó tujától! 1
Óvakodj a támadó tujától! 2

Óvakodj a támadó tujától!

Óvakodj a támadó tujától!

Óvakodj a támadó tujától! 5
Óvakodj a támadó tujától! 6
Fotó megosztása:
Óvakodj a támadó tujától! 7
Vajon milyen mértékű büntetést szabnak ki a srácokra, ha esetleg sikerül azonosítani őket? Komolyra fordítva a szót, az útra dobott tuja valóban tartogat veszélyt, hiszen ha egy figyelmetlen sofőr rászalad, csúnyán megdobhatja az autót. Arra kérünk mindenkit, hogy ne dobáljon örökzöldeket az úttestre, és semmi egyebet sem.
police.hu