Egyenként egymillió dollárért (mintegy 245 millió forintért) kínálnak eladásra parkolóhelyeket New Yorkban a Soho egyik épülő luxusapartman-épülete alatt.

Így néz majd ki az új ház, ha felépül

Így néz majd ki az új ház, ha felépül

A tíz parkolóhely – amelyek négyzetméterára magasabb, mint a felettük épülő lakásoké – a Crosby Street 42-es szám alatt vásárolható meg.

“Mindenki, aki Manhattanben lakik és van autója, tudja, milyen különleges dolog a városban való parkolás. Nyilvánvalóan hatalmas a kereslet és elenyésző a kínálat” – fejtette ki Shaun Osher, a CORE ingatlanügynökség képviselője.
    
A hétemeletes, tízlakásos épület tulajdonosai Osher várakozása szerint le fognak csapni a parkolókra. A német származású Annabelle Selldorf által tervezett épületben a lakások, amelyek mindegyike saját lifttel rendelkezik, nyolcmillió dolláros (2,5 milliárd forintos) árról indulnak.

Itt épül fel majd az új apartmanház

Itt épül fel majd az új apartmanház

A hozzájuk tartozó 14-19 négyzetméteres parkolóhelyeket – amelyeket többek között raktárral és elektromosautó-töltővel is felszereltek – 99 éves bérleti szerződéssel kínálják a bérlőknek, akik jogosultak lesznek arra, hogy átadják vagy eladják helyeiket az épület más lakóinak.

Nehogy azt gondold, hogy csak New Yorkban ilyen drágák a parkolók! Londonban is van olyan hely, amelyet 150 millióért kínálnak, de a világ legdrágább parkolója címet mégsem a hagyományos helyek között találjuk, az egy különlegesség, ahova csak az amerikai tengerészet tagjai állhatnak járműveikkel. A Vezess.hu erről szóló cikkét ezen a linken találod. Kattints!.

Forrás: MTI