Most rendeljen Grand Vitarát, aki a Suzuki nagy terepjárójával kacérkodik: amikor elfogynak a készletek, ennyi volt, nem készít többet a gyár. 

Bár nehéz kiigazodni a különböző piacokon alkalmazott, kusza elnevezések között, a Grand Vitara 1999 óta van jelen a Suzuki kínálatában; a Vitara második generációját nevezték így bizonyos piacokon. A jelenlegi, második generáció 2,4 literes benzinmotorral kapható, öt fokozatú kézi vagy négyes automata sebességváltóval. 
A 4,5 méteres Grand Vitara pályafutása idén tehát véget ér, közvetlen utód nélkül. Nem marad persze szabadidőautó nélkül a Suzuki, ott van az SX-4 S-Cross, valamint hamarosan jön a Magyarországon gyártott Vitara, mindkettő kisebb azonban. 
Szintén kifuttatja a Suzuki az Altót, noha ez Magyarországon senkinek nem fog feltűnni, hiszen már most sem forgalmazzák azt nálunk. Helyébe a valamivel nagyobb, thaiföldi gyártású Celerio lép. Ezt várhatóan valamivel olcsóbban fogják forgalmazni elődjénél, amely iránt az utóbbi időben visszaesett a kereslet. 
Ezt ellensúlyozandó, Angliában például ÁFA nélkül forgalmazzák a modellt, amely így le is körözte a Swiftet az eladásokban.