Miután hivatalos fényképeken bemutatkozott, hirtelen nagy csend lett a Škoda új kisautója körül: a csehek nyilván úgy gondolják, érjük be ennyivel az októberi világpremierig. Csakhogy közben a hazai sajtó munkatársai már elkezdtek megismerkedni az autóval, fényképeik nyomán pedig újabb részletekre derült fény a négyméteres ferdehátúval kapcsolatban. 

Azt már a kifutó generációnál láttuk, hogy milyen jól mutat az egyébként nem túl játékos Fabia, ha kontrasztos fényezésű tető kerül rá. Ezt a tetszetős opciót az új generáció is megőrzi: fehér tükörházaival, de még inkább a fehérre festett, csavart küllőkkel virító, túlméretes alufelnivel kifejezetten sportos, drága autó hatását kelti a bohém csöppség. 
Fotókon az új Fabia csúcskivitele 2
A kontrasztos színvilág mostantól nem korlátozódik a tetőlemezre: a műszerfalon végig húzódó betét, valamint a kormány vízszintes küllői is átfényezhető, ami még szélesebb, még stílusosabb megjelenést kölcsönöz a kisautónak. Ez a jellemző már a korábban bemutatott fotókon is felismerhető volt, ott azonban nem volt ennyire erőteljes a hatása, mint a szalonban készített képen. 
Összesen egyébként zavarba ejtő tizenötféle árnyalat közül lehet egyébként kiválasztani a külső és belső színvilágot. 
A középkonzol aljára helyezett USB port sem kavarja már fel a kedélyeket, jó viszont látni, hogy alatta megőrizte a masszív lábazattal határolt, így tárolónak is alkalmas dupla pohártartót a Škoda. Hátulra ilyen nem került, igényesnek tűnnek viszont az üléskárpitok, a lábtér nőtt, az ajtókban pedig ott a palacktároló zseb. Összesen hét helyen rejthetünk el üvegeket a kocsiban. 
Fotókon az új Fabia csúcskivitele 3
Emellett MirrorLink és SmartGate rendszer teremt kétirányú kapcsolatot autó és mobiltelefon között, a csomagtartó nyílása kettő centiméterrel szélesebb, az üreg kapacitása pedig eléri a 330 litert.