Ezer és egy oka lehet annak, ha valaki gyorsabban hajt a megengedettnél. A rendőrt hivatalból egyik sem fogja érdekelni, de ha emberileg elfogadható az indok, legalább a családod, munkaadód, vagy egy esetleges bíróság nem ítél el azért, amit tettél. Vannak aztán azok, akik érzik, hogy megbuktak, de adnak egy esélyt a sorsnak, és a lehető leghülyébb kifogásokat hozzák, az olvasási zavartól a sürgető pisilésen át a gázpedált lenyomó kutyusig. És végül vannak azok a notórius gyorshajtók, akik nem csak sportot űznek a szabályok áthágásából, mások veszélyeztetéséből, de egyfajta dacos büszkeséggel teszik ezt, és még rátesznek egy-egy lapáttal, egészen addig, amíg el nem buknak. 

A vezess.hu hasábjain írtunk már arcátlan gyorshajtókról, a 48 éves, ciprusi származású Vasille Georgiou ügye azonban mindent visz, pedig viszonylag szerény tempóval autózott. 
A férfit először 2005-ben fotózták le, amint közel 170 km/órával hajtott egy 110-es útszakaszon (ahol egyébként azóta a rengeteg baleset miatt ma már csak 80 km/óra a megengedett maximum). Ekkor az autó üzemben tartójaként azt vallotta, édesapja, a Cipruson élő Stavros Georgiou vezetett. Külföldi állampolgárként ellene nem indíthattak eljárást, így az ügyet ejtették. 
Vasille Georgiou azonban vérszemet kapott, és a következő hét évben további két alkalommal kente édesapjára a gyorshajtásokat – egyszer 50 helyett 75-tel, egyszer egy 65-ös korlátozás mellett 95 km/órával autózott. A férfi annyira biztos volt abban, hogy az általa kifundált rendszer működik, hogy legutóbb, 2012 januárjában még be is mutatott a sebességmérő kamerának. 
Halott apjára kente a gyorshajtásokat 1
Ez azonban hiba volt, az ügyében eljáró rendőr ugyanis vizsgálódni kezdett, és kiderítette, hogy az öreg valójában már 2008-ban elhunyt, és a kiküldött leveleket özvegye írta alá a nevében. 
A férfi még a bíróság előtt sem adott alább pimaszságából: elismerte, hogy két alkalommal megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat, ám azt kérte, a harmadiktól tekintsenek el. Ez nem jött össze: négy hónapra rács mögé küldték, és további nyolc hónapra eltiltották az autóvezetéstől.