Felületes olvasásra az Abarth 500 versenycsomagja is csak ugyanolyan, mint az összes, hasonló pakk: haragos metálszürke fényezés, sötét ablakok, sárga féknyergek, 17 colos, ragyogó fényű kerekek – a nyál összefut a szánkban, olyan gusztusosan hangzik. 135 lóerős, 206 Nm-es turbómotor, 7,9 mp százra, 205 km/óra végsebesség, hmmm… 

Persze, csak utána ott ülsz vele a dugóban, és ehet a fene, hogy minek vették pályára való kocsit a városba. 
Hogy ezt a keserű ízt kiöblítse vásárlói szájából, az Abarth brit képviselője gondolt egy nagyot, és az optikai csomag mellé odatett egy másik, sokkal izgalmasabb extrát: a vásárlók több legendás brit pálya (köztük Donington Park vagy Brands Hatch) valamelyikén tehetik próbára autójuk és maguk képességeit.
Az ötlet egyébként az USA-ból jött; először ott kínáltak az Abarth 500 vásárlóknak pályaszagú vezetéstechnikai képzést, amiről itt tekinthetsz meg egy rövid videót.
Amikor pedig elült a por, lehűlt a turbó, és ismét ott csücsülnek a dugóban, vigasztalja őket a tény, hogy rajtuk kívül mindössze 64 másik szerencsés flótásnak jutott ki ez az élmény. És a legszebb: az egészért mindössze 5,9 millió forintot (14 990 font) kell leszurkolniuk, ami alig több, mint az alapmodell ára, és lényegesen kedvezőbb, mint mondjuk a 160 lovas 595 Competizione.
Keményebb 500-asra vágysz? Válaszd minden idők leggyorsabb Abartját, az 595 Bipostót, vagy az alábbi képen látható szörnyet, ha van felesleges 23 milliód…

Városi törpe, versenypályára 1