Tettlegesség és veszélyes vezetés gyanúja miatt Kanadában egy időre őrizetbe vették Justin Bieber popénekest – adta hírül kedden a CNN amerikai hírtelevízió az ontarioi rendőrségre hivatkozva.

A 20 éves sztárt pénteken állították elő, miután gyerekkorának helyszínén, az Ontario tartománybeli Perth megyében quadjával egy egyterű gépkocsival ütközött. A karambol után Bieber és az egyterű egyik utasa dulakodni kezdett. Az énekes ügyvédje szerint ügyfelét a baleset bekövetkeztekor fotósok üldözték. Az interneten pénteken fotók jelentek meg arról, hogy Justin Bieber a barátnőjével, Selena Gomezzel quadozik.

    

A popsztárnak, akit előzőleg Torontóban tettlegességgel vádoltak meg, szeptember 29-én kell megjelennie a stratfordi bíróság előtt. Biebert korábban Los Angelesben vandalizmusért ítélték el, miután januárban tojással dobálta meg szomszédjának házát. Jelenleg feltételesen van szabadlábon, és csak a bírótól függ, hogy a két kanadai ügy nyomán letöltendőre változtatja-e a büntetését.

A tinibálványnak már év elején is meggyűlt a baja a törvénnyel, drogot találtak a házában egy házkutatás alkalmával, januárban pedig ittas vezetés miatt tartóztatták le Miami Beachen. De ha mindez nem lett volna elég, a fiatal énekes még egy illegális gyorsulási versenyen is részt vett, méghozzá bérelt autóval, egy sárga Lamborghinivel. 

A Miami Beach-i rendőrfőkapitány, Raymond Martinez nyilatkozatában kifejtette, hogy Justin Bieber zavart állapotban szállt ki az autóból, miután leintették, és beismerte, hogy megivott pár sört, antidepresszánsokat vett be, és egész nap marihuánás cigarettát szívott.