Olyan lehetőség volt, amiről minden tinédzser (legyünk őszinték: minden ember) álmodik: kipróbálhatott egy szupersportkocsit. Természetesen felügyelet mellett; az anyósülésen ott ült a tulaj, a család 49 éves barátja, bizonyos Michael Power. Megyünk egyet, őszintén, mi baja eshet? 

Tudjuk jól, beteg a világ. Iskolások kenik fel az aszfaltra muzeális Ferrarik gumiját, egzotikus szupersportkocsikat ajándékoznak még mutáló sarjaiknak az élettől megcsömörlött milliárdosok. Ha futja rá, csinálják, persze, legfeljebb odavész az autó, az csak pénz. 
Az csak pénz. 
Kivéve az olyan tragikus esetekben, mint ami tegnap történt New Yorkban. Samuel Shephard tizennyolc éves korára elmondhatta, hogy igazi Lamborghini kormánya mögött ült, még akkor is, ha az a márka legkisebb (és legsikeresebb) modellje, a Gallardo volt. Bizony: 560 lóerő, négy keréken elosztva, az autós kártyák és a számítógépes játékok világában nem tűnik soknak. 
Csakhogy a tesztút nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték. Elmaradt a diadalmas videoszelfi, amit feltöltöttek volna a Facebookra, a Twitterre sem ment ki álszerénykedő üzenet. Csak a szülőknek egy szűkszavú, komor értesítés a rendőrségtől: “Fájdalommal tudatjuk…” 
A családi jó barát, a tulajdonos, a vigyázok-rá-a-jobb-egyből, nem életveszélyes sérülésekkel megúszta a balesetet. Alighanem jobban kijön az ügyből, ha életét veszti, mint a fiú, aki az előzetes rendőrségi vélemény szerint “szélsőségesen gyorsan vezetett”. 
Hogy máshogy? Amikor egy tinédzser nulla rutinnal a volán mögé ül, csupán önkontrolljára támaszkodhat – támaszkodhatna, ha olyan létezne. 
A vicc az, hogy az ilyen balesetekhez nincs szükség 560 lóerőre. Még csak fele annyira sem. Csupán egy tapasztalatlan fiatalra, és egy felelőtlen felnőttre. 
Mielőtt úgy döntenél, te leszel a világ legjobb fej nagybátyja, szomszédja, faterja, jusson ez eszedbe!
Hétszáz lóerő, tizenhét éves életkor – nem jó párosítás… A brutális Aventador három másodpercig volt a levegőben, mielőtt tini utasaival földet ért volna… Részletek a képre kattintva.

Megyünk egyet, király lesz, mi baj történhet? 1