Már tesztelik a Maserati terepjáróját 1
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 2

Már tesztelik a Maserati terepjáróját

Már tesztelik a Maserati terepjáróját

Már tesztelik a Maserati terepjáróját 8
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 9
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 10
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 11
Maserati Kubang tanulmány (2011)
Fotó megosztása:
Maserati Kubang tanulmány (2011)

Maserati Kubang tanulmány (2011)

Maserati Kubang tanulmány (2011)


Az olasz sportautógyár még 2011-ben mutatta be Kubang tanulmányát. Ezt követően hivatalosan is bejelentették, hogy beszállnak a most formálódó luxus-szabadidőjármű versenybe, és megépítik fényűző utcai terepjárójukat. 
Hogy a Levante névre keresztelt SUV megjelenésében a Kubangra hajaz-e, vagy új formavilágot kap, egyelőre nem lehet pontosan tudni. A technológiát mindenesetre már tesztelik, mégpedig a Ghibli módosított gúnyájába bújtatva. 
Az biztos, hogy jelenlegi formájában nem számíthatna piaci sikerre a Levante: az emelt hasmagasságú, megtoldott tetőlemezű Ghibli rettentően idétlenül néz ki. A kiszélesített kerékdobok arra engednek következtetni, hogy a SUV számottevően szélesebb nyomtávon nyugszik majd. 
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 14
A hírek szerint egyébként a Maserati váratlan, bár logikus forrásból szerzett szaktudást és komponenseket a jövő évben piacra lépő modellhez. A Fiat-csoporthoz tartozó Jeep zászlóshajója, a Grand Cherokee szolgál majd részleges donorként a Lamborghini Urus, a Range Rover Sport SVR vagy a közelgő Bentley off-roader ellenfelének szánt modell számára. 
A Levante a tervek szerint kétféle motorral kerül majd piacra egy év múlva: a hathengeres turbódízel háromféle teljesítményszinten (250, 275 és 350 LE) lesz választható a típushoz, míg a benzines kínálatot a jól ismert háromliteres, hathengeres motor (330, 420 LE) testesíti meg. Később nem elképzelhetetlen a V8-as modell megjelenése sem, hiszen a felső kategóriában nem a környezetvédelmi megfontolások uralják a vásárlási döntéseket. 
Már tesztelik a Maserati terepjáróját 15
A Maserati számára létfontosságú a Levante sikere: nélküle aligha tudná elérni a tervezett, évi 50 000 darabos értékesítést a gyár.