Már nyár elején elindultak a pletykák arról, hogy a Ferrari lenyitja a Speciale tetejét, vagy ha úgy jobban tetszik, elkészíti a Spider megnövelt teljesítményű változatát. A típus mostanra elkészült, és bár még csak zárt körben mutatták be, fényképek nélkül is garantáljuk, kevés kívánatosabb dolog létezik nála jelenleg az autós univerzumban. 

Egyrészt megkapjuk a 14 másodperc alatt nyitható és csukható, alumínium keménytetőt, másrészt az 570 helyett 605 lóerőre felhúzott, 540 Nm-es nyomatékú középmotor kompenzálja a Spider egyetlen hiányosságát: a 320 km/órára csökkentett végsebességet (hiszen mik vagyunk mi, csigák?!) 
A Speciale a közvetlen befecskendezéses motort érintő módosítások mellett egyéb eltéréseket is mutat az alapmodelltől: légterelő lapok fokozzák a leszorítóerőt, illetve csökkentik nagy tempónál a légellenállást. Az elektronikus menetstabilizálót áthangolták, alapáras az oldalirányú kúszást észlelő szenzor. 
A 458 Speciale Spider alighanem eladási rekordokat dönthetne, a Ferrari azonban ma már nem ezt a játékot játssza: tudatosan korlátozzák eladásaikat, hogy fenntartsák a márka iránti érdeklődést, na meg az autók piaci értékét. Így a hírek szerint csupán 458 darab készül majd a kigyúrt roadsterből. 
A részletekre minden bizonnyal októberben, a hivatalos világpremier kapcsán derül fény.