Az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegségben szenvedő Peter Frates, egykori egyetemi kosárlabdázó indította az útjára még júniusban azt az adománygyűjtő láncolatot, amelyben a kihívó egyszerű választás elé állítja a kihívottat: adományozzon az ALS gyógyítására, vagy öntsön a fejére egy vödör jeges vizet. 
A jegesvíz-kihíváshoz azóta több millióan csatlakoztak, köztük hírességek is. Ők egyrészt adományoznak (eddig 2,3 millió dollár jött össze egy alapítvány számláján), másrészt jó példával járnak elől, és nyakukba veszik a jégkockákkal dúsított hideg vizet. 
Miután Bill Gates a Tesla Motors alapítóját nevezte meg következőként a sorban, az autógyáros milliárdos (aki mellesleg nem az autóiparból, hanem az eBay-hez kapcsolódó online fizetőrendszerből, a PayPalből szerezte vagyonát) öt fiát kérte fel, hogy segítsenek neki teljesíteni a feladatot. 
Elon Musk hősiesen viselte a hidegzuhanyt, és fiai ötletére Johnny Depp színészt, Tony Hawk gördeszkást, és a Minecraft svéd ötletgazdáját, a Notch néven ismert Markus Alexej Perssont hívta ki egy jó kis hűsölésre. 
Musk egyébként a közelmúltban a Tesla Motors kapcsán is hidegzuhanyban részesült, ám ezt briliáns módon kezelte: visszamenőlegesen eltörölte a Model S hajtásláncára vonatkozó, nyolcéves garancia kilométer-korlátozását. Nem véletlen, hogy a Tesla Motors részvényei szárnyalnak a tőzsdén.
És még két videó, bónuszként: az egyik Bill Gates-é, aki egész kis gépezetet épített (na jó, építtetett) a hidegzuhanyhoz, a másik pedig Dwayne Johnson – lássuk, melyik erősebb, a víz vagy a Szikla…