A Škodára soha nem volt jellemző a fellengzősség, ám a Rapid megjelenésekor őket is utolérte a életmód-láz: a modell félig kombi, félig ferdehátú verziójának a hangzatos Spaceback nevet adták. Aligha szánták egyszer használatosnak ezt a titulust, így jó esély van arra, hogy a hamarosan színre lépő, új generációs Fabia (amelynek kombija egyébként is rövidke volt)szintén ezen a jól csengő néven forgalmazza majd a nagyobb rakterű modellváltozatot. 

A gyár egyelőre még az alapmodellt is titkolja, legutóbb két újabb részletfotót közölt róla, ám a cseh autoforum.cz oldalon megtaláltuk azokat a számítógépes illusztrációkat, amelyeket a román Andrei Avarvarii készített a Škoda Fabia Spaceback-ről, pontosabban arról, hogyan is nézhet majd ki a leendő kombi. 
Ez volna a Škoda új kis kombija? 1
Ez volna a Škoda új kis kombija? 2

Ez volna a Škoda új kis kombija?

Ez volna a Škoda új kis kombija?

Ez volna a Škoda új kis kombija? 7
Ez volna a Škoda új kis kombija? 8
Ez volna a Škoda új kis kombija? 9
Ez volna a Škoda új kis kombija? 10
Fotó megosztása:
Ez volna a Škoda új kis kombija? 11
A Rapid Spaceback hatása egyértelmű és erős (a grafikák nyilván egy ilyen modell fényképének módosításával készültek), ugyanakkor finom eltérések várhatók a két autó között: a grafikus Andrei ezt a hátsó oldalablak kilépő élének kiegyenesítésével és a Fabia már leleplezett, csapott sarkú, látványos fényszórójának alkalmazásával érte el. 
Mivel teljes egészében még a Fabiát sem láthattuk (kivéve a prototípusokat ábrázoló kémfotókat), a részletek is Andrei fantáziájának szüleményei. A magas övvonal, a széles orr és a nagy kerekek határozottan felnőttes autót sejtetnek. Hogy mennyire volt igaza a grafikusnak, hamarosan kiderül, legalábbis félig: arra azonban, hogy az ötajtós Fabiából hogyan készítenek kombit, még legalább fél évet kell várnunk. 
Az alábbi képeken egyébként nem a kombi, hanem az új generációs Fabiáról kiadott, további két előzetes látható ? kattints a fotókra, és elolvashatod, amit eddig a modellről tudni lehet.

Ez volna a Škoda új kis kombija? 12
Ez volna a Škoda új kis kombija? 13