Láttunk már rengeteg összegányolt Ferrari-, Lamborghini-utánzatot, de ez most valami más. Egy brit használt autókkal foglalkozó oldalon tűnt fel ez a szép 458 Italia replika.

Tudod mi ez? Nem Ferrari! 2 Viszonylag keveset árult el a donor autóról az eladó, de annyit azért tudni, hogy egy 2000-es évjáratú modellről van szó, középmotoros és 82 ezer kilométer futott. Míg egy igazi 458-asban 4,5 literes V8-as motor duruzsol, addig itt 2,5-es V6-as blokkal kell beérni. Automata helyett kézi váltó szerepel a kocsiban.

Tudod mi ez? Nem Ferrari! 3 A külső azonban igen meggyőző, ami vélhetően annak is köszönhető, hogy az egyedi elemek mellett eredeti Ferrari alkatrészeket is felhasználtak a replika elkészítésénél. A 20 colos felniken gördülő járgány felszereltségében szerepel légkondicionáló, két légzsák, menetstabilizáló.

Tudod mi ez? Nem Ferrari! 4 Bizonyára rengeteg munka van abban, hogy ez eredeti autó így nézzen ki, de azért a 37 950 font (kb. 15 millió forint) kicsit soknak tűnik érte. Ezért az árért ugyan esély sincs egy valódi 458-asra, de számos korábbi Ferrari is megvehető.  

A német mobile.de oldalon ennyi pénzből nagyjából 250 Ferrari közül válogathatunk, igazi mindegyik régebbi, mint egy 458-os. Ezért az összegért 70-90 ezer kilométerrel akár egy 456 GT, egy 550 Maranello, vagy egy 360 Modena is kapható, de választhatunk kevés kilométerrel 348 GTB-t is.