Vizsgálatot indított a dél-afrikai állatvédelmi szervezet, mert egy zsiráf szállítás közben beütötte a fejét, és elpusztult – számolt be róla a BBC News.

Zsiráfhalál az autópályán 1A kép még a baleset előtt készült a zsiráfokról

Szemtanúk szerint a balesetet szenvedett zsiráfot egy másikkal együtt az N1-es autópályán szállították a Wambarths élményparkba, amely Johannesburgtól 160 kilométerre fekszik. Az állat feje egy hídon sérült meg. Ezt követően a szállító kamion lerobbant és órákig vesztegelt az úton, mire sikerült megjavítani.

A zsiráfokat állatorvoshoz vitték, de a megsérült állat addigra elpusztult – közölte a dél-afrikai állatvédő szervezet (NSPCA).

Az eset nagy visszhangot vert a Twitteren. Egy szemtanú leírta, hogy a kamion mögött haladt, amikor a zsiráf feje “beakadt” a Garsfontein-hídon. “Borzasztóan vérzett” – twittelte.

Az állatvédelem vizsgálatot indított, mert az állatokat nem szabadott volt nyitott járművön szállítani.

Az esethez hasonló már látható volt a Másnaposok című film harmadik részében (megrázó jelenet!):

Tudta?

A zsiráf Afrikában élő párosujjú patás emlősállat, a legmagasabb és leghosszabb nyakú szárazföldi élőlény. A szavannák lakója az ókortól kezdve kedvelt attrakció volt – Rómában először Julius Caesar mutatott be zsiráfokat az amfiteátrumi játékokon – és ma is népszerű szafarikon és állatkertekben.

A magyar nyelvújító mozgalom lázában tízezer új szót alkottak, a zsiráf neve is sorra került, és a “foltos nyakorján” nevet kapta a nyelvújítóktól, de ez a nyakatekert elnevezés rövidesen kikopott a használt nyelvből és a zsiráfnak megmaradt a ma is használt elnevezése.

Forrás: MTI/Wikipédia