Több mint ötmilliárd forintos beruházással bővíti egyik üzemét hazánkban BOS Automotive Products. A magyar kormány által 316 millió forinttal támogatott fejlesztés alapkövét pénteken tették le a mosonszolnoki üzemnél. 200 új munkahely létesül.

Luxusautó-alkatrész itthonról 1
A 2017-re befejeződő fejlesztés nyomán teljesen új termékcsalád, mozgatható üvegtető rendszer gyártása indulhat be.

Mosonszolnoki gyár jelenlegi termékei a gépkocsikban található csomagtér roló, poggyásztér elválasztó biztonsági háló, valamint napfényvédő-árnyékoló, míg Győrladaméron műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak. Az üvegtető-készítéssel párhuzamosan a jelenlegi termékek gyártási technológiájának fejlesztésére is sor kerül, mellyel a BOS az említett termékkörben továbbra is a leginnovatívabb autógyártók fő beszállítója maradhat, sőt még tovább bővítheti piaci részesedését.

Jelenleg is 50 különböző ügyfél tartozik a cég alkatrészeinek felvásárlói közé, többek között a német piacon az Audi, BMW, Mercedes, a nemzetközi piacon a Bentley, Jaguar, Maserati, Porsche és a Rolls-Royce.
Luxusautó-alkatrész itthonról 2
Az 1910-ben alakult stuttgarti központú BOS cégcsoport gépjárművek belső terének kialakítására specializálódott. A ma már világszerte 4500 főt foglalkoztató BOS cégcsoport Magyarországon 1993 óta folytat termelő tevékenységet.

A cégcsoport éves árbevétele meghaladja az 536 millió eurót, melynek több mint a negyedét, 142 millió eurót a magyar leányvállalat realizálja. A cégcsoport Magyarországon, a két üzemében mintegy 1400 embert foglalkoztat.