Egy év alatt 89-szer bírságolták meg gyorshajtásért az állami vezetőket szállító autókat, összesen 3,1 millió forint értékben – írta a Blikk. A miniszterek szolgálati autóit háromszor büntették, és mindhárom esetben a minimális 30 ezer forintos bírságot szabták ki rájuk.

Az államtitkárok által használt autókat az elmúlt egy évben 53-szor bírságolták meg, és volt köztük egy 90 ezer forintos bírság is. A helyettes államtitkárok autói 23 csekket kaptak, és volt közöttük 60 ezer forintos is. Négy tilosban parkolás is volt az elmúlt egy évben, ezt alkalmanként 10 ezer forinttal büntették.

A Blikk szerint az elmúlt egy évben összesen kilenc olyan karambol történt, amely miatt a szolgálati autó használójának kellett fizetnie. Hatszor maga a vezető volt a baleset okozója.

A legsúlyosabb karambol az volt, amikor egy szolgálati kocsi az autópályán egy teherautóról levált gumiabroncsra hajtott. A felelős nem lett meg, a több mint 1,6 millió forintos kár 10 százalékos önrészét, azaz 160 ezer forintot a lap szerint az autó használójának kellett kifizetnie. Az ugyanakkor nem világos, hogy ez az autó sofőrjét vagy az azt használó állami vezetőt jelenti-e.

(Forrás: Blikk)