Mindössze negyed órára hagyta felügyelet nélkül autóját a sértett Esztergomban 2014. július 10-én, mire visszatért a parkolóba, hűlt helyét találta.

A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban 1
A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban 2

A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban

A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban

A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban 5
A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban 6
Fotó megosztása:
A tulaj szerezte vissza a lopott kocsit Esztergomban 7


Feljelentést tett az Esztergomi Rendőrkapitányságon, ahonnan délben lépett k, de 10 perc múlva ismét a rendőrkapitányságon volt. Ezúttal már saját kocsijával érkezett – számol be a police.hu.

A sértett a rendőröknek elmondta, hogy egy kereszteződés felé haladva meglátta a járművét, melyet egy fehér színű baseball sapkát viselő férfi vezetett. Leintette, mire az ismeretlen kiugrott a kocsiból és elszaladt.

A rendőrkapitányság vezetője és egyik nyomozója a sértettet beültette egy szolgálati gépjárműbe és a tettes felkutatására indult vele. Pár száz méterrel arrébb a férfi rámutatott egy fiatalemberre. A rendőrök elfogták és előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra.

V. Krisztián a kihallgatásán elismerte, ő lopta el az autót. A 26 éves férfi elmondta, hogy a Nagy Duna sétányon tartózkodott, mikor felfigyelt a járműre, melynek csomagtartóját a tulajdonos nem zárta le, az anyósülésen pedig ott volt egy indítókulcs. Mindez már elegendő volt ahhoz, hogy éljen a kínálkozó lehetőséggel.

A gyanúsított bevallotta, hogy az autók a gyengéi, sosem tudott ellenállni, ha meglátott egy slusszkulcsot. Bár jogosítványt sosem szerzett, állítása szerint bármilyen járművet elvezetne.

Most egy ideig vélhetően nem lesz rám módja, lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene a rendőrség. Kezdeményezik előzetes letartóztatását. Reméljük a tulajdonos is tanul az esetből, hogy a slusszkulcsot ne hagyja az autóban.

Forrás: Police.hu