Akár így, akár úgy, egy műszaki hiba igencsak megkeserítheti az életet. Lekésett tárgyalás, vagy éppen a gyerek marad le az osztálykirándulásról egy kényszerű útszéli pihenő miatt, esetleg kerékcsere egy esős szeles hajnalon, mind-mind a legkevésbé vágyott események közé sorolandó. A hazai gépjármű állomány átlagéletkorát és műszaki állapotát figyelembe véve pedig nem csoda, hogy naponta akár több száz autós is áldozatává válik egy-egy nem várt meghibásodásnak, ezzel kényszerpihenőre ítélve önmagát.

Ráadásul, ha külföldön történik meg a baj, akkor az elhárítás költségei hatványozottan jelentkeznek, melyek kimeríthetik az egyébként például a nyaralásra szánt büdzsét.

Felmerül a kérdés, mit lehet tenni ilyenkor?

Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 1
Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 2

Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat*

Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat*

Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 6
Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 7
Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 8
Fotó megosztása:
Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 9


A legjobb az, ha nem történik meg a baj. Ehhez elégséges (lenne) a járművet folyamatosan jó műszaki “karban” tartani, az Autóklub statisztikái szerint ugyanis a mentések jelentős része időben el nem végzett javításra, karbantartásra vezethető vissza. Ha már azonban – akár a gondos karbantartás ellenére is – megtörténik a baj, akkor jön jól egy olyan segítség, aki:

  • rendelkezésre áll éjjel-nappal
  • az ország bármely pontján biztosítja a szolgáltatást
  • díja méltányos, értékarányos, nem kihasználva a szorult helyzetet
  • végül, de nem utolsó sorban azzal a fő céllal érkezik, hogy már a helyszínen megoldja a problémát, és csak végső esetben kerüljön sor a jármű elszállítására

Magyarországon teljes körűen ezt kizárólag a Magyar Autóklub tudja biztosítani, segélyautói (közismert néven a “sárga angyalok”), call centere és autómentő hálózata a nap 24 órájában, az év minden napján felkészülten várják a bajba jutott autósok hívásait, és tesznek meg mindent azért, hogy az útjukat mielőbb folytathassák. A helyszíni hibaelhárítás az esetek mintegy háromnegyedében sikeresen meg is tud történni, a többi esetben kerül az autó szakműhelybe szállításra. Külföldön pedig a Magyar Autóklub partnerklubjai siethetnek a segélykérő segítségére, természetesen az itthoni Klub diszpécser szervezése és kapcsolattartása mellett. Így Európa bármely országában is magyarul kérhető segítség, nincs nyelvi akadály, nincs félreértésből adódó többletszolgáltatás megrendelés, nincs önjelölt, a turistákra szakosodott “‘hiéna” vállalkozó.

Mibe kerül mindez?

Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat* 10


A Magyar Autóklub szolgáltatásai elérhetőek tagok és nem tagok számára egyaránt. De az okos választás a standard tagság kiváltása, mely – számos egyéb lehetőség mellett – itthon korlátlan számú segélyszolgálati kivonulást, díjmentes/kedvezményes díjú autószállítást is tartalmaz. A tagsági használatával így a bekerülési árának akár sokszorosa spórolható meg. Egy külföldi út előtt pedig pár ezer Ft-ért kiterjeszthető a hatókör Európára, így egy esetleges műszaki probléma az országon kívül sem okoz vállalhatatlan anyagi terhet.

További információk!