Hat perc tizenegy másodperc: Stefan Bellof még 1983-ban, egy Porsche 956 volánja mögött futotta meg az a felfoghatatlanul gyors kört, amelynél tempósabbat azóta sem tudott itt senki autózni. 

Ezt a harminc éves világcsúcsot szeretné most megdönteni egy holland egyetemistákból álló csapat, mégpedig egy hibrid járművel. Az InMotion IM01 a hírek szerint már 2015 végére elkészülhet, alkotói a Le Mans-i 24 órás kísérleti géposztályában szeretnék rajthoz állítani.
Hibrid, ami mindent visz 2
Az eindhoveni diákok a XXI. század immár klasszikusnak mondható receptjét követték: az autó mind a négy kerekét egy-egy villanymotor hajtja, az akkumulátorokat menet közben egy Wankel-generátor tölti. 
Menetdinamikai és műszaki adatok még nem állnak rendelkezésre a projekt ilyen korai szakaszában, de az alkotók bizakodók. Az autó megjelenését látva erre meg is van minden okuk: elképesztő aerodinamikai csomagot kapott a range extenderes hibrid, a Forma-1-es ihletésű diffúzorokban kipufogógáz-kivezetés teremt extra leszorítóerőt, a vezető környezete pedig a vadászrepülőgépek pilótafülkéjére emlékeztet.
Hibrid, ami mindent visz 3