Három floridai fiú – 9, 12 és 16 évesek – a városuk központjában lévő folyó hídjához igyekezett, hogy a vízbe ugrálással múlassa az időt. Út közben találkoztak egyikük ismerősével, a 34 éves Brian Fergusonnal, aki felajánlotta nekik, hogy elviszi őket kisteherautóján. A srácok felmásztak a platóra, majd miközben a vízben játszottak, Ferguson megivott négy doboz alkoholos energiaitalt. 

Ezt követően hazaindultak. Ferguson ekkor már igencsak összevissza vezetett, annyira, hogy szemtanúk értesítették a rendőrséget. A rendőrök megpróbálták megállítani a kisteherautót, ám az elkezdett menekülni – a három fiúval a platón! 
A rendőrjárőr egy ideig üldözte a pick-upot, ám aztán a gyerekek épsége érdekében inkább felhagyott a hajszával. Ezt azonban mintha nem vette volna észre a részeg sofőr, és tovább száguldott. Néhány utcasarokkal odébb nekiment egy autónak, és nekilökte azt egy kerékpárosnak, majd nekiütközött egy kerítésnek. 
Gyerekekkel a platón menekült a részeg sofőr 1

Ide, a Loxahatchee folyó torkolatához
mentek vízbe ugrálni a fiúk (Jupiter, Florida)
Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, a rémült gyerekek még mindig a kisteherautó platóján kucorogtak, ám néhány zúzódáson kívül nem esett más bajuk. 
A sofőr elmenekült, ám a kihívott kutyás járőr gyorsan megtalálta őt egy 15 méternyire lévő bokor alatt – megpróbált ellenállni, ám amikor a rendőrkutya megharapta, feladta a küzdelmet. 
Ferguson véralkoholszinte a megengedett érték négyszerese volt.
Nyitóképünk, amely egy pick-up platóján ülő lányokat ábrázol, illusztráció