A szedánhoz hasonlóan kizárólag a kecskeméti gyárban készül majd a Mercedes-Benz CLA új, Shooting Brake változata. A kombit az év végén mutatják be, piaci bevezetésére 2015 első félévében kerül sor. Az új projekttel a Mercedes tovább erősíti kecskeméti telephelyét, ahol már három műszakban folyik a termelés.


A kecskeméti Mercedes-gyárban 2012 márciusa óta készül a B-osztály, 2013 januárja óta pedig a CLA négyajtós kupét is itt szerelik össze. A kecskeméti üzem rastatti partnergyárával közös termelési hálózatban gyártja az autókat, amelyekre van is igény: a cég közleménye szerint az idén januártól májusig 173 318 kompakt modellt adtak el világszerte, 24,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Kombi Mercedes készül Kecskeméten 1
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a 2012-es 0,9 milliárd euró nettó árbevétel után 2013-ban 2,1 milliárd euró nettó árbevételt ért el. Az üzemben tavaly 109 ezer autó készült, a létszám a 2013 év végi 3200-ról az idén május végére 3500-ra nőtt. A CLA iránti kereslet miatt a gyárban május 5-én indult be a harmadik műszak. Az idén 145 ezer autó gyártását tervezik Kecskeméten.

A CLA Shooting Brake ugyanarra a padlólemezre épül mint a négyajtós CLA, így a motorkínálat is hasonló lesz. Háromféle dízelmotor és négyféle benzines közül szemezgethetnek az ügyfelek, nem hiányzik majd a 360 lóerős AMG kivitel sem. Az elsőkerék-hajtás mellett összkerékhajtással is elérhető lesz a modell.

Nem ez lesz az első divatkombi a Mercedes kínálatában, hiszen a CLS-ből is készült Shooting Brake variáns (Tesztünket itt olvashatja). A látvány helyett az űrtartalomra szavazóknak viszont ott vannak a hagyományos T modellek, a C és E osztályból.