A Tesla Motors gyárat épít Európában, amint az éves eladások elérik a 160 ezret a régióban – közölte Elon Musk vezérigazgató. Évi 500 ezres értékesítési számnál már “lenne értelme” egy összeszerelő üzemnek Európában és Kínában is – mondta Musk, hozzátéve, hogy az értékesítési szám valószínűleg egyenlő arányban oszlik majd meg az Egyesült Államok, Európa és Kína között.

Jött ez az Elon Musk nevű csodalény, és a semmiből, autóipari előzmények nélkül elkészítette a világ sok szempontból legjobb autóját

Jött ez az Elon Musk nevű csodalény, és a semmiből, autóipari előzmények nélkül elkészítette a világ sok szempontból legjobb autóját


Áprilisban egy pekingi konferencián a cég vezetője arról beszélt, hogy a Tesla valószínűleg az elkövetkező három-négy évben létesít üzemet Kínában a 25 százalékos importvám elkerülése érdekében. A Tesla jelenleg a General Motors és a Toyota egykori közös vállalkozásának kaliforniai üzemében, Fremontban gyártja a Model S elektromos autókat.

A JATO Dynamics adatai szerint Európában az idei első négy hónapban 3467 Model S-t értékesített a Tesla, az Egyesült Államokban pedig 2050 példányt. A Tesla jövőre mutatja be az Egyesült Államokban a Model X elektromos SUV-t, amelynek értékesítését Európában a jövő év végén kezdik meg. Ezt követően, mintegy három év múlva mutatja majd be a Tesla a Model S-nél kisebb belépőmodelljét 32 ezer eurós (tízmillió forint) induló áron.

(Forrás: MTI)