Mi kell a népnek? Mármint annak a népnek, akinek rettentő sok pénze van, olyan sok, hogy az ízlése sem látszik ki alóla? Korábban a Lamborghini és a Bentley modelljeit illették ízléstelen festéssel, amióta viszont a Mercedes kihozta a civil szférába az eredetileg katonai célra fejlesztett és gyártott, hatkerék-hajtású behemótját, nincs ennél kelendőbb típus a tuning felső osztályában. 

A lett Dartz Motorz persze kilóg a sorból, hiszen ők nem átépíteni szokták az autókat, hanem saját maguk tervezik és gyártják, méghozzá nehéz, páncélozott vasakat, leginkább a G-osztály alvázára. Az AMG 6×6 varázsának azonban még ők sem tudtak ellenállni, és ha más nem ment, valami egészen eszementet építettek belőle. 
A golyóállóság magától értetődő, hanem a fényezés?! Ha a pink terepszín nem volna elég sokkoló, a foltok ledér nőalakokat formálnak, legalábbis az egyik verzióban; egy másik lehetőség piros és arany színű népi motívumokkal játszik, ami nem kevésbé sokkoló egy páncélozás nélkül is négytonnás monstrum esetében. 
Új kivitelében egyébként az autó tömege meghaladja az 5000 kilót, ami csak azért nem okoz problémát, mert az AMG motor teljesítményét 1019 lóerőre növelték, a forgatónyomaték kerek 1000 Nm. 
A bizarr újraértelmezése 3
A beltérről nincsenek felvételek, de különleges bőrrel húzták át az eleve nem igénytelen környezetet. Speciális ajándék is jár az autóhoz: a fényezést kivitelező modern művész specialitása a matrojska-mintákkal megfestett baseball-ütő; ebből is jutott az autóba, csak hogy az erőviszonyokat az is értse, akinek a katonai lökhárítók, a négyszögletű fényszórók és általában az egész autó alapján nem lett volna egyértelmű, hogy kit illet meg az a bizonyos parkolóhely.