A marihuána birtoklása és fogyasztása ma már az USA két államában teljesen legális, és további államok, köztük New York is ebbe az irányba tart. 2012 októberében azonban, amikor a New York-i Joseph Beer 160 km/óra sebességgel száguldott lakott területen, majd Subaru Imprezáját olyan erővel csapta egy fának, hogy az kettészakadt, és mind a négy utasa kirepült belőle, a marihuána még erősen a tiltott szerek közé tartozott. A balesetben a sofőrön kívül mindenki – egytől egyig gyermekkori jó barátok – szörnyet halt.
Mindez azért fontos, mert Beer ügyvédje a most kezdődő tárgyaláson kamikaze-stratégiával próbálja megmenteni ügyfelét a rá váró, negyed évszázados börtönbüntetéstől. 
Miközben a rendőrség megállapította, hogy az autót vezető 17 éves fiatalember néhány órával a baleset előtt füvet szívott, a védelem szerint ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy Beer elveszítette uralmát a sportkocsi felett, hiszen hozzá volt szokva a droghoz. 
“Ügyfelemre rendszeres marihuána-fogyasztóként nem ugyanúgy hatott az anyag, mint olyasvalakire, aki csak alkalmanként él vele. Védencemben már kiépült a tolerancia a marihuána iránt, ezért bár szervezetében kimutatható volt, nem tekinthető a baleset kiváló okának a kábítószer” – áll a védőbeszédben. 
Vajon hazai viszonylatban elfogadná a bíróság azt az indoklást, hogy az ittas gázolónál ne vegyék figyelembe a véralkoholszintet, mert úgyis súlyos alkoholista volt, és nála ez a normális létezési állapot? Te elfogadnád?

Joseph Beer legalább nem menekült el a helyszínről, miután megölte barátait, nem úgy, mint egy angliai anyuka…