Csúnya vége lett a Nagy-Britanniában zajló Jim Clark Ralinak, ugyanis két súlyos baleset is történt, ami beárnyékolta a legendás skót autóversenyző, kétszeres F1-es világbajnok emlékére minden évben megrendezett eseményt. A két szerencsétlen baleset között csupán néhány óra telt el, összesen hat ember sérült meg, és hárman néző vesztette életét a pálya mellett, mikor az egyik autó kicsúszott. Ezután a szervezők a futamot azonnal megszakították. 
Három néző vesztette életét a raliversenyen 1
Az első kicsúszás következtében négyen sérültek meg, akik közül hármat a helyszínen el tudtak látni, egyiküket pedig kórházba szállították. A későbbi baleset ennél sokkal súlyosabb volt, az érintett négy nézőből egy élte túl az ütközést.
“A versenyző hirtelen elvesztette az irányítást autója felett, átvágódott a pálya másik oldalára és egyenesen az ott álló négy emberbe csapódott. Borzasztó volt! Azonnal odarohantam segítséget nyújtani, de már semmit nem tehettem. A helikopteres mentők közel háromnegyed óra múlva érkeztek a helyszínre, káosz volt az egész.” – nyilatkozott a BBC-nek az egyik szemtanú.
Három néző vesztette életét a raliversenyen 2
A pilóták egyik esetnél sem sérültek meg, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A rali szervezői azonnal megkeresték az áldozatok hozzátartozóit és részvétet nyilvánítottak.