Assistance-szolgáltatás veteránokhoz is 2 A napi közlekedésben használt járműveken kívül több mint 70 ezerre tehető hazánkban a muzeális autók száma. Ezekre is van már assistance-szolgáltatás.

A Generalinál több mint ezer veterán járművet biztosítanak, amelyek általában értékes, szinte pótolhatatlan gyűjtői példányok. A biztosító tavaly közel harminc ilyen autót érintő káresetet regisztrált. A Europ Assistance szolgáltatása mostantól ezekre az értékes, sok esetben egyedi, gyűjtői darabokra is kiterjed: a szolgálat munkatársai meghibásodás, baleset vagy önhiba esetén is azonnal, a helyszínen segítenek a javításban, amennyiben pedig ez nem megoldható, akár autómentővel a legközelebbi szakszervizbe szállíttatják és megjavíttatják a gépkocsit.

A társaság mostantól abban is segít, hogy a lopás kockázata minimálisra csökkenjen: új elemként az assistance szolgálat az őrzött parkolókat is megkeresi, így itthon vagy különösen külföldön utazva a tulajdonosok biztonságos helyen hagyhatják járműveiket, és nem kell hosszasan keresniük egy megfelelő, védett parkolót.