Kémfotósok ismét rábukkant a tavaly bemutatott iV-4 tanulmányautó szériagyártását előkészítő prototípusra, ezúttal havas mezők helyett Németország aszfaltján. 

Jól végezték a dolgukat az álcakészítők: ha nem lenne a kagyló fazonú motorházfedél, a jellegzetes fényszórók és a vízszintes hátsó lámpatestek, nehéz volna megmondani, milyen autót látunk. Most mindenesetre még mindig kevesebb az álca, mint februárban: akkor még sem a hűtőmaszk, sem a lökhárító és a bele ágyazott ködfényszóró sziluettje nem látszott. 
Már csak az orrkialakítás is kevésbé sportos megjelenést sugall, mint annak idején a koncepcióé; határozottan megmaradt azonban a púpos tetővonal, az apró légterelő a csomagtérajtó felső peremén, és a tanulmány egyenes, markáns válla is túlélhette a racionalizációs folyamatot. 

A három generációnyi Grand Vitarát váltó, egyelőre bizonytalan elnevezésű modell az SX-4 hajtásláncait kaphatja meg, beleértve az összkerekes opciót is. Az újdonságot 2015 elején kezdik gyártani a Suzuki esztergomi üzemében.

Ehhez hasonló lesz a ha sorozatgyártásba kerül. A képen a tanulmány látható.

Kémfotón a következő magyar Suzuki! 3