A 29 éves Richard Lauraitis tudta, hogy nagy napnak néz elébe: másnap tárgyalják autólopási ügyét a lakóhelyétől 50 kilométerre lévő nagyvárosban. Semmiképp nem akart elkésni, ezért jó előre gondoskodott magának közlekedési eszközről: betört egy autószerelő műhelybe, és ellopott egy Vauxhall (Opel) Corsát, amivel aztán a következő napon annak rendje és módja szerint meg is jelent a bíróságon. 

Azt azonban nem sejtette, hogy a rendőrség képes összerakni a kirakós darabkáit. A biztonsági kamerák felvételéről azonosították az elkövetőt, és mivel tudták, hogy másnap a bíróságon (nyitóképünkön) lesz dolga, egyszerűen odamentek és megvárták, amíg feltűnik. Még jóformán ki sem szállt a kocsiból, amikor kattant a csuklóján a bilincs. 
A tárgyalás elmaradt, de nem azért, mert felmentették: a városi bíróság ezek után túlságosan elvetemültnek ítélte Lauraitis urat, és ügyét átadta a súlyos bűnügyekkel foglalkozó koronabíróságnak. Itt hűvös fogadtatásban volt része a gyanúsítottnak: “Lopott autóval megjelenni a bíróságon durva és ostoba dolog volt; nem gondolhatta komolyan, hogy nem kapják el” – mondta a bíró, majd 15 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a betörés, gépjármű eltulajdonítása, valamint érvényes jogosítvány nélküli vezetés vádjában magát bűnösnek valló férfit. 
Mr. Lauraitis először tíz éve állt bíróság előtt, akkor kábítószerrel való visszaélés miatt. 
Szerinted melyik autótolvaj a nagyobb lúzer: aki lopott autóval megy a bíróságra, vagy aki a Facebookra felteszi saját képét, amint a szajré mellett feszít? A sztoriért kattints a képre!