A német Irmscher megtalálta annak a módját, hogy kiéld a lelked mélyén szunnyadó versenyzői hajlamaidat, ugyanakkor a cég flottakezelője is nyugodtan aludjon esténként. 
Az is3 egyszerű Insigniaként kezdte az életét, már amennyire a 325 lóerős OPC egyszerűnek tekinthető. Erre aztán látványos gúnyát szerkesztettek: első légterelő, módosított oldalsó kötények, hátul böszme diffúzor, és rá egy akkora szárny, amivel a DTM-ből sem néznék ki az embert. 
A 20 colos felnikre emelt Insignia OPC motortuningot is kapott, a teljesítményt 370 lóerőre növelték, ami 5,8 másodpercnél rövidebb százas sprintet ígér. 
Az is3 Conceptnek egy nagy baja van: az a concept a neve végén. Az autó ugyanis tanulmány, és alkotói szerint az is marad. Az itt szerzett tapasztalatokat viszont hasznosítják a megújult Insigniához készítendő kiegészítőknél – milyen jól is nézne ki az a szárny a belépő 1.8 Ecotec farán!

Az Irmscher Insignia majdnem olyan brutális, és sokkal praktikusabb, mint az Astra OPC Extreme. Vagy egy marhaság? Katt a képre a részletekért?