Csaknem száz gépkocsit lopott el, szerelt szét, majd értékesített az a kilencfős csoport, amelynek tagjait április eleje óta fogták el. A gyanúsítottak ellen lopás, orgazdaság, illetve egyedi azonosító jellel visszaélés miatt folyik eljárás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 1
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 2

Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát

Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát

Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 8
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 9
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 10
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 11
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 12
Fotó megosztása:
Felszámoltak egy pesti autótolvaj-bandát 13


Két kerepesi fiatal március 4-én éjjel ellopott egy a településen parkoló autót, majd egyikük elhajtott vele, de Fóton a jármű felborult, vezetője pedig elmenekült. A gödöllői rendőrök eleinte ismeretlen tettes ellen, lopás miatt nyomoztak, de amikor elfogták a két kerepesi fiatalt, mindketten beismerték: 2012 óta megrendelésre csaknem száz autót loptak el Budapesten és Pest megyében.

A nyomozást a Pest megyei főkapitányság vette át, majd egy április 23-i összehangolt akció keretében további hét gyanúsítottat fogtak el. A lopott autókat két fóti férfi megrendelésére hárman szállították le készpénzért, majd a kocsikat további három gyanúsított bontotta szét, hogy az alkatrészeket el lehessen adni. A csapat kilencedik, legidősebb tagjának, egy 52 éves veresegyházi férfinak az volt a feladata, hogy az ellopott, de szét nem bontott autók egyedi azonosító jelét megváltoztassa.

Az illetékes bíróság őt a napokban házi őrizetbe helyezte, míg a többiek előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanúsítottak ellen orgazdaság és más bűncselekmények miatt tovább folyik a nyomozás.

(Forrás: MTI)