A 37 éves Lin Csianszhin hétfőn dél tájban gázt adott, és a dél-kelet Kínában lévő Csuangtou falu iskolája előtti tömegbe hajtott. Az utcán a baleset idején sok gyermek is volt; az ámokfutó hat halottat – köztük három gyermeket – és tizenhárom sebesültet hagyott maga után. 

Miután a tömeges gázolás megrongálta és mozgásképtelenné tette autóját, elővett egy benzines kannát, és azzal fenyegetőzött, hogy meggyújtja. A rendőrség végül vízágyúval tette ártalmatlanná a férfit. 
A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 1
A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 2

A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós

A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós

A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 5
A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 6
Fotó megosztása:
A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 7


Mint később kiderült, a támadó egyenesen a bíróságról jött, ahol aznap reggel kezdődött meg a válópere. A rendőrség szerint érzelmileg instabil volt – a kínai igazságszolgáltatást ismerve azonban ez aligha akadályozza meg a hatóságokat abban, hogy végül várhatóan halálra ítéljék a három kisiskolás halálát okozó férfit. 
Kínában a közelmúltban elharapóztak a hasonló esetek: a súlyos gondok között őrlődő (munkahelyüket elvesztő, házassági problémákkal küszködő) férfiak egyre többször “állnak bosszút a társadalmon” saját problémáikért. Ilyenkor gyakran a legvédtelenebbek ellen fordulnak, mint ebben az esetben is. 
Februárban egy dél-nyugat Kínában élő férfi felgyújtott egy menetrend szerinti buszt, tele utasokkal. Hat halott és harmincöt sebesült volt a támadás egyenlege. Az ok pedig: gyanakodott arra, hogy felszarvazták.
Kínában nem divat a precíz autókezelés: egy nő férjével és saját magával egyaránt végzett egy szerencsétlen parkolási manőver során. Érdekel, hogy csinálta? Kattints a képre…

A tömegbe hajtott, hat gyalogost ölt meg egy autós 8