Rekordeladás a Škodánál 1

Komoly, szögletes arcél, óriási puttony, és ami nem látszik: modern összkerekes hajtáslánc az Octavia Combi hasa alatt.

A Škoda Auto AS az európai és ázsiai kereslet növekedésének köszönhetően értékesítési rekordot ért el az idei első negyedévben.

A Volkswagen AG cseh érdekeltsége az első negyedévben rekordszámú, 242 ezer 200 gépkocsit értékesített a Škoda, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Škoda fő piacai Európa mellett India, Kína és Oroszország.
   
A cég márciusban is értékesítési rekordot ért el 96,1 ezer autó eladásával, ami 14,6 százalékos éves növekedésnek felel meg.  A 2013-as 920 ezerről 2018-ra másfél millióra tervezi növelni személygépkocsi eladásait.

A Škoda a legnagyobb exportbevételt termelő vállalat a Cseh Köztársaságban. Idei első negyedéves teljesítménye jó jel az elhúzódó recesszióból kilábaló cseh ipari termelés alakulására nézve.

Magyarországon a Ford, Opel, Volkswagen márkák mögött a negyedik helyen áll a Škoda. A teljes járműeladást figyelembevevő adatok szerint 1692 autót értékesítettek, 8,9 százalékkal többet, mint 2012 első negyedévében. Természetesen az Octavia a legnépszerűbb modell, a céges vásárlások nyomán.

Forrás: MTI