Három és fél millió forint: ennyibe, pontosabban az ennek megfelelő 15 950 dollárba kerül az a tuningkészlet, amely az eleve tekintélyt parancsoló Cadillac Escalade-ből megállíthatatlan ragadozót csinál. 

A kompresszort, vizes töltőlevegőhűtőt, valamint átprogramozott motorvezérlést tartalmazó kitt a 426 lóerős, 623 Nm nyomatékú motort alaposan felpaprikázza: a motorteljesítmény 565 lóerőre, a nyomaték 734 Nm-re emelkedik. 
Az így átalakított Escalade legnagyobb versenytársa  a Mercedes-Benz GL 63 AMG, 557 lóerővel és 760 Nm nyomatékkal. A német vas 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és mivel az Escalade alaphelyzetében is 6,7 másodpercet tud, várhatóan versenyképes ellenfele lesz a Mercedesnek, főleg ha a vevő további 6950 dollárért (1,55 millió Ft) a csökkentett tömegű felniket is megvásárolja az autóhoz. 
A jó hír, hogy az Escalade HPE550 tuningkészlet az összes, azonos technológiájú modellhez passzol, így készíthetünk túlmotorizált pickupot (Chevrolet Silverado vagy GMC Sierra) is. A még jobb, hogy a kép tanúsága szerint nem csak motor, hanem féktuningot is kínál a Hennessey, így a hatalmas szabadidőjármű nem csak menni, de megállni is tud.