Rövidebb a Passatnál, sőt, a Jettánál is, ám mindkettőnél szélesebb és kifejezetten alacsony (4597 x 1838 x 1422 mm) az a négyajtós kupétanulmány, amelynek érkezéséről két éve már beszámoltunk. és amellyel a Volkswagen az MQB padlólemezben rejlő lehetőségeket térképezi fel.

Az utóbbinak köszönhetően valósították meg például a rendkívül rövid első túlnyúlást, ami az elnyújtott motorházfedéllel, a térbeli kialakítású, LED-es fényszórókkal, újszerű kialakítású hűtőráccsal, a három részre osztott, hatalmas alsó légbeömlővel, valamint az utóbbit alulról keretező, kétoldalt LED-es nappali fényben folytatódó krómsávval ismerős, ugyanakkor a megszokottnál impozánsabb Volkswagenes arcot eredményez. 
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 1
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 2

Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz?

Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz?

Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 9
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 10
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 11
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 12
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 13
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 14
Fotó megosztása:
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 15
Hátul szintén a fém és a LED-elemek trükkös párosa gondoskodik az extra széles megjelenésről. A csomagtérfedél peremén diszkrét légterelőt alakítottak ki, a jelzés értékű diffúzort a két, trapéz alakú kipufogót összekötő krómcsík keretezi. 
A Volkswagen New Midsize Coupé, azaz új középkategóriás kupé utasterében kéttónusú üléskárpitok, a karosszéria ‘sárkánypiros’ fényezését idéző öltések, valamint Alcantara tetőkárpit dobja fel a Golf műszerfalát. 
Az autó egy 220 lóerős, kétliteres benzines turbómotort kapott; ez 6,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a 0,299 Cw-jű modellt, a végsebesség 244 km/óra, az átlagfogyasztás 6,4 l/100km.
Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 16

Bréking: Heinz-Jakob Neusser, a VW hajtáslánc-fejlesztésért felelős vezére megerősítette, hogy sorozatgyártásba veszik a Golf R 400-at, a Volkswagen 400 lóerős szuperkompaktját. A tanulmányról itt olvashatsz részletesen.

Mit szólnál egy négyajtós Golf kupéhoz? 17