Jövő tavasszal rántja le a leplet az X1 második generációjáról a BMW. A korábban kémfotókon már bemutatott autó ezúttal a Zöld Pokolban tesztelt, és a mozgófilmen még inkább szembeötlőek a különbségek a jelenlegi modellel. 
Egészen mások az autó arányai: az X1 sokkal inkább emlékeztet egy emelt hasú BMW 2 Active Tourerre, mint klasszikus szabadidőjárműre. A hasonlóság nem véletlen, hiszen a két modell ugyanazt az elsőkerék-hajtású padlólemezt alkalmazza. Ez jobb helykihasználást eredményez, már csak a keresztben beépített orrmotor miatt is – ebből a pletykák szerint soros hathengerest is tervez a BMW, az azonban nem egyértelmű, hogy melyik modellbe szánják. 
Az X1 következő generációja tehát alapvetően és a kezdetektől fogva elsőkerék-hajtású lesz, a 4WD opciót vélhetően csak a nagyobb motorok kapják majd meg. Az alapot itt is a háromhengeres, másfél literes erőforrások adják, a dízelek valahol 83-187, a benzinesek 124-227 lóerő táján lehetnek majd, Nem kizárt egy hibrid variáns megjelenése a kínálatban.