A New Hampshire állambeli Mark Powellt (képünkön) és mentős társát 2011 karácsonyán hívták ki egy házibuliba, ahol egy huszonkét éves nő annyira berúgott, hogy beleesett egy tükörbe, és elvesztette az eszméletét. A mentősök a hordágyra kötözték a sérültet, és elindultak vele a kórház felé. 

A nő menet közben arra ébredt, hogy Powell egyik kezével a mellbimbóját csipkedi, a másikkal pedig vagináját dörzsöli. Erejét összeszedve rákiáltott a mentősre, hogy hagyja abba, ám csak három nappal később tett feljelentést a férfi ellen. 
Powellt azonnal felfüggesztették állásából, bár állította, csak egy bevett, noha szabálytalan eljárással: fájdalom kiváltásával igyekezett magához téríteni betegét. 
Az egykori mentősre tárgyalás és várhatóan igen súlyos ítélet várt, ám gyakorlatilag beismerő vallomást tett, és a bíróságon kívül megállapodott az ügyészséggel: ennek értelmében 10 év börtönbüntetésre ítélték, amelyet három és fél év letöltése után felfüggesztettre módosítanak. Powell élete végéig a szexuális bűnelkövetők listáján marad. 
Egykori áldozata nem kommentálta a bíróság határozatát.

Angliában sem prűdek a mentősök, de ott legalább csak egymás között használják szexre a mentőkocsit – igaz, egymás után akár több partnerrel is.