A Newport Convertible Engineering legendás szereplője a kabriósítási piacnak. A kaliforniai cég nem ismer lehetetlent, Rolls-Royce-tól Maybachig sok mindent átépítettek már, legutóbbi munkájuk egy Range Rover, illetve egy Nissan GT-R volt. 

Ez az új megbízás azonban nekik is komoly fejtörést okozhatott. Egyrészt, mert száz darab mégsem egy, alapvetően más megközelítést és technológiát igényel a kisszériás átalakítás, mint az egyedi munka. Másrészt mert a feladat a világ talán legismertebb villanyautójára, a Tesla Model S-re vonatkozik, amely különleges karosszériaszerkezetével és nagyfeszültségű elektromos hálózatával külön odafigyelést igényelt. 
Kabrió villanyautó készül Kínának 1
Kabrió villanyautó készül Kínának 7
A stúdió hat hónapja kapott egy komolyabb összeget a meg nem nevezett megbízótól, Azóta éjt nappallá téve dolgoznak a Tesla kabrión, és mostanra el is készültek a prototípusok. Egyedülálló módon kétféle tetőszerkezetet is kidolgoztak: a vászontetős modell ára 29 000 dollár (6,4 millió Ft), a lenyitható kemény tető 49 ezerbe (10,8 millió Ft) kerül – ebben magától értetődő módon nincs benne az autó ára. 
Az átépítés júliusban veszi kezdetét, a gyártást a cég kaliforniai üzeme mellett Dubajban és Barcelonában végzik majd.