Világszerte hódit a mobiltelefonnal készített önfotó, idegen kifejezéssel a selfie (ejtsd: szelfi), fiatalok millió árasztják el a közösségi oldalakat ezekkel a képekkel, és sokan még akkor sem tudják megállni, hogy lőjenek egy fotót, ha épp a volán mögött ülnek. 
De nem csak a képet készítik el, hanem még azon melegében, vezetés közben küldik az internetre, ami még a mobiltelefonálásnál is veszélyesebb, hiszen a szemüket is le kell venniük az útról, hogy fel tudják tölteni az alkotást. De nem csak képeket készítenek, hanem mindenféle üzenetküldő, és képmegosztó alkalmazás használnak párhuzamosan a vezetéssel. 
Az új divat akár az életünkbe is kerülhet 1
A brit Confused.com által készített felmérésben 2000 autós vett részt és kiderült, hogy a 18-24 év közötti korosztály leginkább hajalmos a vezetés közbeni online tevékenységekre, ami akár az életükbe is kerülhet. A megkérdezettek kilenc százaléka elismerte, hogy nem tud ellenállni a Snapchat (üzenetküldő alkalmazás) használatának a volán mögött, míg nyolc százalékuk a Twittert, öt százalékuk pedig az Instagrammot nevezte meg autóvezetés közben is használt alkalmazásként.
A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezett autósok hét százaléka már készített “szelfit”, esetleg más fényképet autóvezetés közben. Ezt az is remekül bizonyítja, hogy az Instagramra több mint 10 000 ilyen jellegű fotó van feltöltve. 
Viszont tízből kevesebb mint egy válaszadó ismerte el, hogy állították már meg rendőrök vezetés közbeni telefonhasználat miatt.
Kép forrása: vibevixen.com
Nézd meg a nagy selfie-gyűjteményt! KATTINTS A KÉPRE!

Az új divat akár az életünkbe is kerülhet 2