Az 1983-as születésű Lance Dylan Worrall még 2003-ban követett el gyermek elleni, szexuális jellegű támadást. Az ügy 2006-os tárgyalásán elítélték, és arra kötelezték, hogy lakóhelyén regisztráltassa magát, mint szexuális bűnelkövető. A férfi ez utóbbi elmulasztotta, ezért körözést adtak ki ellene. 

Elég sokáig rejtőzött, ám idén március 28-án pénteken a Colorado állambeli Grand Junction városában a rendőrök felfedezték az autót, amivel évekkel korábban járt. Otthonáig követték, ám amikor meg akarták állítani, Worrall gáz adott, és megpróbált elmenekülni. Ennek során összetört három parkoló autót, majd frontálisan nekiment egy rendőrautónak (nyitóképünkön), mielőtt elhajtott volna. Néhány utcával odébb kiugrott autójából, és gyalogosan menekült tovább. 
Átugrott néhány kerítésen, ám egy rendőr utolérte, a földre teperte és letartóztatta. Jelenleg rendőrség munkájának akadályozása, veszélyeztetés, kihágás, valamint hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlet vádpontokban folyik ellene nyomozás. 
Autójában egyébként egy 33 éves nő is utazott, aki még az autós üldözést megelőzően kiugrott és megpróbált elmenekülni. Őt lakossági segítséggel fogták el, zsebében tiltott kábítószert, metamfetamint találtak. 
Az incidens során senki nem sérült meg.
Azt gondolnánk, a rendőrautó a legbiztonságosabb hely rendőrnek, gyanúsítottnak, és általában mindenki számára. Ehhez képest a közelmúltban beszámoltunk olyan esetekről, amikor rendőrautó gázolt el fagyizó nyugdíjast, vagy amikor magát a rendőrautót lopták el, illetve fosztották ki. Egyes körzetekben már félnek visszamenni autójukhoz a rendőrök: nem tudják, ez alkalommal milyen gusztustalanságot találnak az autón – vagy milyen szörnyűséget a hátsó ülésen.