Először pénteken délután, Izlandon gondolta úgy egy férfi, hogy az épp csak fagypont fölötti hőmérséklet ideális a nyilvános meztelenkedésre. Amikor megunta a sétálást, felkapaszkodott egy arra járó autó tetejére, és ott helyet foglalt. Az autó tulajdonosa, Hafdís Ólafsdóttir azonnal hívta a rendőrséget, akik öt percen belül megjelentek. 

A férfi ekkor harciassá vált, letörte a kocsi antennáját, és azzal kezdte ütni az egyenruhásokat, akik könnygázzal válaszoltak. A meztelen férfi ekkor sem adta fel a küzdelmet, de a két rendőr együtt képes volt betuszkolni őt a járőrkocsiba. Az illető további sorsa ismeretlen. 
Alig telt el huszonnégy óra, és a világ másik feléről, az USA Delaware államából is hasonló jelenetről kaptunk hírt. Az autó tetejére kapaszkodás itt is része volt a rutinnak, ám ebben az esetben a vetkőzést folyamatában nézhették végig a rendőrök és a bámészkodók. 
Egy 28 éves férfi, Darren Staats egy piros lámpánál kapaszkodott fel egy szabadidőjárműre, majd magán kívül ütni kezdte annak tetejét. Az autó vezetője sikertelenül próbálta elkergetni a férfit, akit a helyszínre kiérkező rendőrség látványa sem csillapított le – sőt, ekkor támadt az az ötlete, hogy letolja nadrágját, és a feltáruló látvánnyal fenyegeti meg a hatóságot. 
Ha jól számoltunk, kilenc rendőr nézte tehetetlenül végig a kínos bemutatót, majd végül egyszerűen lerántották a földre, és megbilincselték. Különösebb vizsgálat nélkül megállapították, hogy a fiatalember kábítószer, egészen pontosan PCP hatása alatt állt. 
Mivel a megtámadott autóban egy hatéves gyermek is utazott, Darren Staatsra alighanem komoly büntetés vár.
A PCP a wikipedia.hu leírása szerint “… erőteljes hatást vált ki az idegrendszerben, megváltoztatva az észlelési funkciókat (hallucinációk, kényszerképzetek, delírium, zavaros gondolkodás), a motorikus funkciókat (bizonytalan járás, koordinációs zavarok, szabálytalan szemmozgás vagy nystagmus), illetve az autonóm idegrendszeri szabályozást (gyors szívverés, hőszabályozás megváltozása). A drognak ismert a kiszámíthatatlan kedélyváltoztató hatása is, amely egyesekben elidegenedés érzéseként, másokban megnőtt aktivitásként nyilvánul meg. A hatás alatt lévő egyének téveszméik vagy hallucinációik miatt kiszámíthatatlanul viselkedhetnek. A magatartásbeli zavarok között önkárosítás, beleértve az öngyilkossági kísérletet, és mások ellen irányuló vagy vagyoni kárt okozó támadások szerepelhetnek.”

A forgalomban meztelenkedés már-már tömegsportnak számít napjaink társadalmában. Vannak, akik autóból ugrálnak ki pucéran, mások autó mögé  kötik magukat, és olyanok is akadnak, akik egy baleset után ezzel vezetik le a feszültséget. Ez utóbbi még érthető is: valljuk be őszintén, mindannyiunkból kisimogatja a napi stresszt, ha egy meztelen nő sétál el előttünk a metrón…

Most van a pucér gyalogosok hétvégéje 3