Közel hét éve már annak, hogy először számoltunk be a kínai marketingesek eszement ötletéről: akkor egy nő több mint egy napon át cumizott annak érdekében, hogy övé legyen egy Chevrolet Aveo. 

Úgy tűnik, manapság már Kínában is nehezebb vállalkozó kedvű őrülteket találni (vagy drasztikusan javult az életszínvonal), mert a múlt vasárnap megszervezett versenyen a tét magasabb, a feladat viszont első hallásra könnyebb volt: a nyereménynek kikiáltott BMW X1-est érintve kellett fél lábon állnia a versenyzőknek. 
A március elsején indított versenyre 140-en neveztek be. Közülük két selejtezőn választották ki azt a húszat, aki március 16-án rajthoz állhatott – fél lábon. Négy óra elteltével aztán jött a nehezítés: lábujjhegyre kellett emelkednie mindenkinek. A gondos szervezők lisztet szórtak a versenyzők talpa alá, hogy egy pillanatra se tehessék le sarkukat. 
Végül 7 óra 26 perc elteltével megvolt a győztes: a fiatal Vu Csitö méltán örülhet nyereményének. Azzal azonban a Guinness rekordok könyvébe nem kerülhetett be: a fél lábon állás világcsúcsát egy Suresh Joachim nevű férfi tartja, elképzelhetetlen 76 óra 40 perces idővel – és még csak autót sem kapott érte.
Luxusautóért pipiskedtek 3