Abu-Dzabiban folytatják áprilisban a Halálos iramban hetedik részének forgatását. A produkció munkálatait decemberben függesztették fel, miután Paul Walker, a film egyik sztárja halálos autóbalesetet szenvedett. A 40 évesen elhunyt színész és az autót vezető, 38 éves Roger Rodas végzetes balesetét gyorshajtás okozta.

A hónapok óta tartó bizonytalanság után a hírek szerint Vin Diesel és a film többi szereplője, köztük Michelle Rodriguez és Chris Bridges áprilisban utaznak Abu-Dzabiba, ahol a stáb novemberben már felvett néhány jelenetet.

Walker az illegális autóversenyekről szóló sorozatban civil ruhás nyomozóként az egyik főszerepet alakította. A Halálos iramban-filmek 2001 óta kétmilliárd dollárt jövedelmeztek a Universal filmstúdiónak.

A filmsztár még tavaly november végén a saját maga alapította jótékonysági szervezet által, a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére szervezett programról tért haza, amikor egy barátja autójának utasaként balesetet szenvedett.

A piros Porsche egy kanyarban kisodródott, egy villanypóznának, majd egy fának csapódott, és kigyulladt. Mindketten azonnal életüket vesztették.

Walker és barátja egy Porsche Carrera GT-ben ült. A modellből 2004-2007 között mindössze 1270 darab készült, újkori ára nagyjából 100 millió forint volt. A középmotoros szupersportkocsit 5,7 literes V10-es motor mozgatja. Nem is akárhogyan! A 612 lóerő teljesítményű, illetve 590 Nm nyomatékú motorral nulláról százra 3,9, kétszázra 9,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Végsebessége eléri a 330 km/órát.

Paul Walker nem csak a filmvásznon rajongott az utcai versenyzésért, lelkes és tehetséges autóversenyző volt, filmjeiben több jelenetet is kaszkadőr nélkül forgattak.

A Halálos iramban hetedik része az eredetileg tervezett 2014. július 11. helyett várhatóan csak 2015. április 10-én kerül a mozikba.

(Forrás: MTI)