A driftmágus Ken Block 2005 óta vesz részt az amerikai ralibajnokságon. Több kategóriában is sikereket ért el, valamint egy abszolút dobogós helyezést szerzett első évében, és végül összetettben negyedikként zárta a szezont, elnyerve az év újonca címet is. 2006-ban Travis Pastrana csapattársa lett a Subaru Rally Team USA alakulatánál. Az év folyamán két versenyt nyert, és az összetett második helyén végzett, ezen túl rajthoz állt az X Gamesen, ahol a bronzérmet szerezte meg.
2007-ben első ízben kóstolt bele a rali-világbajnokságba, Mexikóban tizenhatodik, Új-Zélandon pedig a harminchatodik helyen ért célba az N-csoportos értékelésben. 2010-ben szakított a Subaruval, és a Fordhoz igazolt, ezzel pedig saját bevallása szerint élete egyik álma vált valóra azzal, hiszen indulhatott a 2010-es WRC mezőnyében, a 2008-as specifikációjú Ford Focus RS WRC volánja mögött.
Videón Ken Block durva balesete 3
A 2011-es világbajnoki sorozatban már a Ford Fiesta RS WRC-ben ülve igyekezett felvenni a versenyt az élmenőkkel. A márciusi portugál ralin elszenvedett látványos bukásukat követően navigátorával, Alex Gelsominóval egyetemben kórházba kellett szállítani, de szerencsére mindketten megúszták a balesetet komolyabb sérülések nélkül.
Videón Ken Block durva balesete 4
A most következő videóban pedig a tavaly elszenvedett bukását elemzi ki a fenegyerek, méghozzá Alex Gelsomino navigátor segítségével.
Az amerikai “Lake Superior Performance Rally” utolsó szakaszán történt a baleset, körülbelül 150 km/órás sebességnél, egy teljesen veszélytelennek tűnő kanyarban. A Fiesta hátsó kereke füvet fogott, és úgy csúszott meg, ahogy arra senki nem számított, levegőbe repítve ezzel a Fordot és utasait. 
Gelsomino nem hitt a szemének és fülének, mikor Ken Block a durva piruett után megpróbált újra elindulni, de miután kiszálltak az autóból láthatták, hogy erre esélyük sem volt, hiszen a futómű is kiszakad az autóból.