Múlt ősszel érdekes sorozatot indított útjára a Gran Turismo videojátékot kiadó Sony. Neves autógyártókat kértek fel, hogy a PlayStation játékkonzolra fejlesztett Gran Turismo 6 játékhoz tervezzenek minél dögösebb, futurisztikusabb versenyautókat – természetesen konkrét műszaki tartalommal. 

A sorban a Mercedes volt az első, most pedig máris továbbfejlesztik a modellt. A LED-es fényszórókkal, a hátsó lámpatestekbe integrált kipufogókkal és szárnyas ajtókkal szerelt AMG Vision GT hamisítatlan túrakupé volt, az újdonság pedig ennek a versenypályákra optimalizált kiadása. 
A Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series legfontosabb ismertető jegye a hatalmas, rögzített hátsó szárny, amely jelentős leszorítóerőt termel a nagysebességű pályákon. A külső tükrök visszatértek, leváltva a korábban használt videokamerákat, a hátsó féklámpát pedig a Gran Turismo logója díszíti. 
Képzelt Mercedes virtuális versenyre 2
Mivel a virtuális világban is csak akkor jó a móka, ha betartjuk az alapszabályokat, a fejlesztők nem rugaszkodtak el teljesen a valóságtól. Az 5,5 literes AMG V8-as motor teljesítményét 591 lóerőre növelték (a valóságban, illetve az eredeti AMG Vision GT fedélzetén ez a motor “csupán” 585 lóerős), a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó helyett szekvenciális versenyváltót kapcsoltak mögé. Az autó tömegét 1,3 tonnára faragták le (1385 kg-ról), a hasmagasság és vele a tömegközéppont pedig tovább csökkent. 
Mint minden rendes GT-modell versenyváltozata, a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series is korlátozott feltételekkel kerül forgalomba. Nem a példányszámot limitálják, hanem az elérhetőséget: az autót csak azok tölthetik le, akik sikerrel részt vesznek a Gran Turismo 6 korlátozott ideig elérhető szezonális versenysorozatán.
Az alábbi videón az eredeti AMG Vision Gran Turismo születését követhetjük nyomon.