Sem konkrétumok, sem nyilatkozatok nincsenek, csupán egy dolgot lehet tudni: a www.bmw.de weboldalon a napokban megjelent egy beharangozó szöveg a 720i modellvariánsról. A képkocka még ma reggel is látható volt az oldalon, ám rákattintva a 750d xDrive modell konfigurátora ugrik elő. 

Elvileg nem lenne elképzelhetetlen egy kis, négyhengeres benzinmotor: az 520i-ből ismerős erőforrás 184 lóerőt ad le, 270 Nm nyomatéki csúcsa már 1250/perctől elérhető; az ötös szedánt nyolc másodpercen belül gyorsítja százra. Ráadásul hasonló szentségtörésre már az Audi is sort kerített: igaz, ott egy hibrid hajtáslánc elemeként került az autóba a kétliteres, négyhengeres turbómotor
Mégsem biztos, hogy érdemes azonnal visszamondanunk a 730d-re vonatkozó megrendelést, ha feltétlenül a legolcsóbb 7-esbe szeretnénk beülni: a hirdetés alatt szereplő havi törlesztő részlet ugyanis megegyezik a német konfigurátorban a 740i-nél feltüntetett kalkulációval. 
Amellett tehát, hogy nem őrült az ötlet, jelenleg nagyobb az esélye annak, hogy egyszerű elgépelésről, nem pedig összeesküvésről van szó – erre enged következtetni az is, hogy a napokban kiadott, 2014-es módosítások egy szóval sem említik a 7-es családot.