Hasznos tanácsok autós sítúra előtt 2 Mielőtt útnak indulunk, érdemes folyamatosan tájékozódni az út során, illetve a célállomáson várható időjárásról, hiszen az útviszonyok a hegyek között hirtelen változhatnak. A hazai síelők kedvelt célországaiban, ha használni nem is minden esetben kötelező, de mindenképpen rendelkezni kell hólánccal – írja az Europ Assistance.

Európa legtöbb országában a sebességkorlátozások megegyeznek az itthon megszokottakkal, ezeket itt is minden esetben be kell tartani, de ha a körülmények megkívánják, természetesen az előírtnál lassabban kell közlekedni a magunk, illetve a többi közlekedő biztonságának érdekében.

Ha baleset vagy meghibásodás történik útközben, a legfontosabb a gyors és szakértő segítség. Külföldön az autómentés költsége naptári naptól, napszaktól és más speciális körülményektől függően 40-50 ezer forinttól akár több százezerig is terjedhet, amely a legtöbb utazónak komoly anyagi terhet jelenthet.

Semmiképpen sem ajánlott ezért a megfelelő, az úthoz és az utazás alatt végzett tevékenységekhez optimális védelmet nyújtó utasbiztosítás illetve assistance szolgáltatás nélkül útnak indulni. Ismeretlen környezetben az olyan szolgáltatások, mint például a legközelebbi hivatalos szerviz megkeresése vagy a tolmácsolás is nagy segítséget jelenthetnek.