Két argentin újságíró életét vesztette a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki napján, miközben az ötödik szakaszon a mezőnyt követve balesetet szenvedtek kamionjukkal. Spanyol források szerint halálukat az okozta, hogy Nissanjukkal szakadékba zuhantak a Chilecito és Tucumán közötti etapon, Cuesta del Clavijo település közelében.

Daniel Eduardo D’Ambrosio és Agustín Ignacio Mina mellett a teherautó utasa volt egy harmadik argentin és egy perui fotóriporter is, őket kórházba szállították. A hatóságok nyomozást indítottak, hogy felderítsék a halálos baleset körülményeit.

A két újságíró mellett egy motoros is meghalt a Dakar-rali csütörtöki napján. A szervezők pénteken közölték, hogy a belga Eric Palante a Chilecito és Tucumán közötti ötödik argentínai szakaszon vesztette életét. Helyi idő szerint péntek reggel fél kilenckor, a csütörtöki gyorsasági szakasz 143. kilométerénél talált rá a keresésére indult egyik kísérő kamion.

“A 122-es rajtszámú versenyző már nem volt életben” – írták a szervezők közleményükben, amelyben kitértek rá, hogy a körülmények és a halál okát egyelőre nem ismerik, de hivatalos vizsgálat indult. “Vészjelzés nem érkezett a szervezőkhöz. Ericnél volt elegendő víz a délután folyamán” – áll még a tájékoztatásban.

A tereprali-verseny bő három évtizedes történetében eddig 26 versenyző veszítette életét, míg a civilek esetében 39 nevesített áldozatról tudni, de érdemes hozzátenni, hogy az elmaradottabb vidékeken, helyiekkel történt balesetek nem feltétlenül kerültek be a statisztikákba. 
A 2013-as viadalon egy francia motoros és két perui néző vesztette életét.
A régebbi esetekről ebben az összeállításban olvashatnak!

(Forrás: MTI, a kép pedig illusztráció, de az ötödik szakaszon készült)