Országos közlekedési információk: 2014.01.07., kedd

A reggeli órákra többfelé képződik pára, köd, mely helyenként napközben tartósabban is megmaradhat korlátozott látási viszonyokat okozva. Az északi tájakon találkozhatunk gyenge szitálástól nedves, csúszós utakkal. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Budapest

Lassú a forgalom:
a Bécsi úton a város felé
– a Szilágyi Erzsébet fasor – Kútvölgyi út csomópontban
– a BAH csomópontnál 
– a Dombóvári út – Pázmány Páter sétány környékén
– a Soroksári úton, a Haller utcánál
– a Kálvin térnél 
– a Róbert Károly krt.-n, a Váci útnál
– a Hungária krt. – Kerepesi út kereszteződésében
– a Fogarasi úton
– az Örs vezér téren
– az Üllői úton 
Az Erzsébet híd pesti hídfőjében minden sáv járható, és új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. A Ferenciek terénél a külső sávokban még korlátozásokra kell számítani. A Buda felé tartó buszok megállóját visszahelyezték a Kígyó utca torkolatához. A Reáltanoda utcát megnyitották, visszaállították az eredeti forgalmi rendet. Az Irányi utcában tart még az átépítés a Veres Pálné utca és a Károlyi utca között.

A Keleti pályaudvar Kerepesi úti parkolóját lezárták átépítés miatt, de a Thököly úti parkolót megnyitották.
A Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán levő troli végállomáson átépítik a felsővezeték-hálózatot, ezért a 80-as és a 80A jelzésű trolibuszok helyett pótlóbuszok közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között.

A Thököly utat átadták a közúti forgalom számára a Baross tér és a Dózsa György út között. A Baross térről ismét be lehet kanyarodni balra a Fiumei útra, illetve a Rottenbiller utca felől a tér felé. Középen vezetett buszsávot és önálló kerékpársávokat alakítottak ki. A Dózsa György útról a Hősök tere irányából tilos balra kanyarodni a Thököly útra.

A Vörösvári úton a villamospálya építése miatt irányonként két sávban haladhat a közúti forgalom, azonban a Váradi utcánál ismét lehet balra kanyarodni. A Váradi utca még egyirányú a Vörösvári úttól a Velence utcáig. A másik irányban a terelőút a Hunor utca – Vihar utca útvonal, vagy a Körte utca.
Január 7-étől (keddtől) várhatóan január 26-áig (vasárnapig) a kőbányai Liget tér környékén zajló közműépítési munkák miatt a már meglévő forgalomkorlátozások mellett lezárják a Kőrösi Csoma Sándor út – Vaspálya utca kereszteződésében a Vaspálya utca felé vezető két forgalmi sávot. A Korponai utca felől a Gyömrői út felé csak a belső sávból lehet majd egyenesen áthajtani. A Gyömrői út felől a Kőbányai út felé a balra kanyarodáshoz csúcsidőben két szűkített forgalmi sáv, munkanapokon csúcsidőn kívül (19:00 és 6:00 óra között), valamint hétvégén egy forgalmi sáv áll az autósok rendelkezésére a Vaspálya utcában a Liget tér előtt. A Kőrösi Csoma Sándor úton a munkálatok mellett 2×2 forgalmi sáv folyamatosan a gépkocsival közlekedők rendelkezésére áll.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen!

Országos információk

Halálra gázolt egy nőt a Debrecenből Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat Fegyvernek-Örményes és Törökszentmiklós között hajnalban, ezért ezen a vonalon 15-20 perces késéssel kell számolniuk az utasoknak. A helyszínelés, továbbá az ilyenkor előírt hatósági intézkedések ideje alatt csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok. A baleset egy jól működő fénysorompós vasúti átjáróban történt.
A Dunán Szobnál, a Körösön pedig Mezőtúrnál a komp téli pihenőt tart, tavasszal indul újra.
A Tiszán Tiszadob-Tiszalúc valamint Csongrád és Csépa között is elbontották a pontonhidat, mindkét helyen közlekedik a komp, de csak napkeltétől napnyugtáig.
Győrben, a Mártírok útján elbontották az iparcsatorna feletti régi hidat. A gyalogosokat és a kerékpárosokat az 1-es főúti hídra irányítják át. Ott nincs járda, ezért van útszűkület egy 300 méteres szakaszon a 123-as km-nél.
A 6-os főúton Hidas közelében új szalagkorlátot építenek, a 160 – 161. km között útszűkület és sebességkorlátozás lassítja a forgalmat.
Táton a 10 es és a 117-es főutat összekötő Esztergomi utat (1011-es számú összekötőút) még zárva tartják, mert kora reggel felrobbant egy ház. Rendőrök terelik el a forgalmat.
A 38-as főúton Bodrogkeresztúron a 2-es km-nél szegélyt javítanak. A félpályás lezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
A 68-as főúton Nagyatádon a 37-es km-nél beszakadt egy aknafedél, útszűkület lassítja a haladást.
A 86-os főúton Beled és Szil, a 127-es és a 133-as km között megszüntetik a burkolathibákat. Napközben a munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani, jelzőőr segíti a közlekedést.

Traffipax infó

2014.01.07., kedd

Budapest
08.00-10.00 Bp. IV. ker. Fóti út
08.00-10.00 Bp. IX. ker. Vágóhíd u.
09.00-11.00 Bp. III. ker. Árpád fejedelem útja
09.00-11.00 Bp. XV. Ker. Pázmány P. u.
10.00-12.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
10.15-12.15 Bp. IV. ker. Csíksomlyó u.
11.00-13.00 Bp. IX. ker. Gubacsi út
11.30-13.30 Bp. XV. Ker. Pázmány P. u.
13.00-15.00 Bp. IV. ker. Pozsonyi út
13.00-15.00 Bp. III. ker. Szentendrei út
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Üllői út
14.00-16.00 M1 autópálya Sasfészek-tó pihenő
17.00-19.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út
20.00-22.00 Bp. XIV. ker. Hungária krt.
21.30-23.00 M1 autópálya 12500 msz
00.00-02.00 Bp. XV. Ker. Szentmihályi út
00.00-02.00 Bp. V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út
03.00-04.30 M1 autópálya Zsámbéki pihenő

Országos meteorológiai előrejelzés

Általában erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon lesznek kevésbé felhős területek is, és arrafelé némi szűrt napsütésre is számíthatunk. Helyenként szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 3 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu
www.idokep.hu